Welke SSD is de beste?

Maak je momenteel nog gebruik van de ouderwetse HDD schijf? Wellicht is het een goed moment om eens over te stappen op een zogenaamde SSD schijf. SSD schijven hebben als kenmerk dat ze enorm snel zijn. Zodra je een besturingssysteem zoals Windows op een SSD schijf zet start je computer op laptop vele malen sneller op. Hetzelfde geldt voor programma’s, ook deze zijn binnen een mum van tijd opgestart als ze op de SSD staan.

SSD schijf nadelen

Het enige nadeel van SSD schijven is dat ze duurder zijn dan de ouderwetse HDD schijven. Je ziet dan ook vaak schijven van 128 GB terug in laptops en computers die voorzien worden van een SSD. Op deze manier kunnen de fabrikanten de prijs van de computer / laptop laag houden. Er zijn echter ook modellen waarin je wel een grotere schijf kunt vinden, van 256 GB, 512 GB of zelfs 1024 GB. Uiteraard kun je een kleine SSD schijf altijd omwisselen voor een grotere variant. Het voordeel van een grotere SSD is dat je meer programma’s en bestanden op de schijf kunt zetten. Al deze files zullen vervolgens snel laden!

Modellen SSD schijven

In de categorie SSD 500 GB zijn er heel wat modellen. Kijken we naar de 1 TB schijven (1024 GB), dan is het aanbod echter een stuk kleiner. Onlangs zijn er een aantal schijven getest, wij nemen de resultaten van deze test graag even met je door. Als je op zoek bent naar een goede SSD schijf met 1 TB aan opslagruimte dan laten wij je graag kennis maken met de modellen.

Topmodel SSD

De toppers onder de SSD schijven is de Ultra II 960GB. Deze schijf heeft een aantal voordelen. Allereerst krijg je te maken met een zeer betaalbaar model, deze schijf is scherp geprijsd. Daarnaast is de schijf ook redelijk snel. Het is niet de nummer 1 qua snelheid maar we hebben het nier niet over een traag model. Hardware.info heeft gekeken naar de zogenaamde prestatiescore van deze schijf, die komt op 85 uit. Dat is overigens een prima score! Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een andere schijf, de Crucial BX200 960GB. Deze schijf is iets minder qua prestaties en iets ook nog iets duurder. Beide schijven die we net hebben genoemd hebben een zogenaamde Excellent Choice Award gewonnen, een prijs die je niet zomaar ontvangt!

Andere SSD modellen

Kijken we naar de andere SSD schijven die momenteel op de markt zijn dan is er verder weinig dat echt aantrekkelijk is. Een schijf zoals de Samsung 850 heeft ook een opslagcapaciteit van 1 TB en is sneller dan de voorgaande twee modellen die we hebben doorgeven, de prijs ligt echter wel een stuk hoger. Je betaalt al snel 60 tot 80 euro meer voor dit model. Misschien denk je, maar hij is toch sneller? Dat is zo, maar de gewone gebruiker zal weinig van deze extra snelheid merken. Toch is deze schijf ook een prima keuze als je het geen probleem vindt om wat meer te betalen.

Allersnelste model

Het allersnelste model is de 850 Pro 1TB. Qua presentaties loopt deze schijf niet zoveel voor op de andere modellen. Heb je interesse in dit model? Wacht dan nog even af, er komt later dit jaar een nieuw model uit, de 950 Pro 1TB. Deze schijf zal een stuk beter presenteren is de verwachting. Het is dan ook zeker de moeite waard om nog even te wachten met je aanschaf.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.