Whatsapp doorbreekt 1 miljard grens

Whatsapp heeft weer een nieuw mijlpaal bereikt. Wereldwijd maken er nu meer dan 1 miljard mensen gebruik van de app. Vorige maand werd de mijlpaal bekend gemaakt door Jan Koum, één van de medeoprichters van de app. Het aantal berichten dat elke dag wordt verstuurd neemt ook alleen maar toe. Momenteel worden er meer dan 40 miljard berichten per dag verzonden. Het aantal foto’s dat dagelijks verzonden wordt ligt op 1,6 miljard. Voor video’s staat de teller op zo’n 250 miljoen per dag. Whatsapp is op dit moment de grootste berichtendienst en dat zal waarschijnlijk niet snel veranderen. Op nummer twee staat Facebook Messenger, een dienst die ook veelvuldig gebruikt wordt. Beide diensten zijn eigendom van Facebook, het bedrijf nam WhatsApp zo’n twee jaar geleden over.

Verdubbeling in twee jaar

Whatsapp werd 2 jaar geleden overgenomen door het machtige Facebook. Toen al was het een populaire app, bijna 500 miljoen mensen maakten er gebruik van. Nu, in 2016 is het aantal gebruikers dus verdubbeld. De verkoop van Whatsapp heeft heel wat gekost destijds, schattingen spreken van zo’n 19 miljard dollar. In eerste instantie was het de bedoeling dat gebruikers jaarlijks een bedrag moesten gaan betalen om gebruik te kunnen blijven maken van de app, een soort abonnementsdienst. Facebook heeft echter besloten om de app volledig gratis te maken.

Geld verdienen door zakelijke klanten

Om Whatsapp te kunnen exploiteren moet Facebook wel bepaalde inkomsten behalen natuurlijk. Het geld moet van de zakelijke klanten vandaag komen. Zo kan Whatsapp straks als klantenservice dienst worden ingezet. Consumenten kunnen dan vragen, klachten of opmerkingen doorgeven via Whatsapp. Daarnaast is het dan mogelijk voor bedrijven om hun producten en diensten te verkopen via de app. Advertenties zijn uit den boze, die wil Facebook (nog) niet tonen in de app.

Al jarenlang favoriet

De app is al jarenlang favoriet. De app verscheen in 2006. In eerste instantie alleen voor Apple gebruikers, maar een korte tijd later konden ook Android, Symbian en Blackberry gebruikers de app downloaden en installeren. Whatsapp was een unieke app omdat verschillende gebruikers van verschillende platformen met elkaar konden gaan communiceren. Het was niet langer nodig om dezelfde telefoon of hetzelfde besturingssysteem te hebben. Kortom, een doorbraak op het gebied van communicatie!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.