Windows 8 tablet is prima alternatief

Windows 8. Je bent er dol op, of je vindt het helemaal niets. Microsoft gooide met deze versie van het wereldberoemde besturingssysteem het roer volledig om, en kwam op de proppen met een design dat dankzij haar touchscreen ondersteuning, volledig was voorbereid voor het gebruik met een touchscreen. Daarmee was de Windows 8 tablet geboren.

{{adsense_article}}

Inmiddels heeft Microsoft met Windows 8.1 een aantal concessies gedaan aan de desktop gebruikers die zich achtergesteld voelden. Toch zijn beide besturingssystemen uitermate geschikt voor het gebruik op een tablet. Het is dan ook geen wonder dat, wanneer je op zoek bent naar een Windows 8 tablet, je kunt kiezen uit een ruim assortiment van verschillende hoogstaande apparaten.

Waarom voor een Windows 8 tablet kiezen?

Als je denkt aan een tablet, dan denk je waarschijnlijk eerst aan een iPad of één van de vele Android tablets op de markt. En hoewel er natuurlijk niets mis is met Android of iOS tablets, biedt een Windows 8 tablet een aantal belangrijke voordelen, die het iets hogere prijskaartje meer dan goed maken.

Allereerst is een tablet die op Windows 8 draait, in tegenstelling tot Android en iOS tablets, een volwaardig computersysteem. Windows 8 tablets beschikken namelijk over een CPU met de x86 architectuur terwijl de meeste andere tablets over een mobiele CPU met de ARM architectuur draaien. Dit houdt in dat alle programma’s op uw desktop ook op uw Windows 8 tablet kunt installeren.

Microsoft Office

Daarnaast betekent het hebben van een Windows 8 tablet dat je meteen beschikt over Microsoft Office. Op de gemiddelde werkvloer is Office nog altijd dominant, waardoor het zeker je productie tegen goede komt wanneer je ook op je tablet over Microsot Office kunt beschikken.

Maar wat is Office zonder een toetsenbord? Gelukkig zijn de meeste Windows 8 tablets geïntegreerd met een volledig toetsenbord dat ook losgekoppeld kan worden. Eén van de grootste bezwaren van een tablet is vaak het ontbreken van een toetsenbord, waardoor het lastig is om echt productief te zijn op een tablet. Voor een Windows 8 tablet ligt dat dus allemaal anders.

Ten slotte is het beeldscherm van een Windows 8 tablet, gemiddeld gezien, groter. Er zijn meer grote Windows tablets dan grote Android tablets en de iPad komt slechts in twee maten (de standaard 8,9 inch versie en de 7 inch iPad mini). Wil je dus een tablet groter dan 10 inch, dan zit je eigenlijk al vast aan Windows 8.

Welke Windows 8 tablet past het beste bij jou?

Het aanbod van Windows 8 tablets is behoorlijk groot en je kunt dan ook uit veel verschillende smaken en fabrikanten kiezen. Eén bijkomstig voordeel is dat de meeste Windows 8 tablets geen volledige tablets maar hybrides zijn. Dat betekent dat je, vaak via een vernuftige constructie, eenvoudig kunt schakelen van een tablet naar een ultrabook en andersom.

Omdat fabrikanten niet vast zitten aan een mobiele CPU zijn de Windows 8 tablets in veel verschillende smaken verkrijgbaar. Zo zijn er Windows 8 tablets met een focus op een zeer krachtige processor, zeer krachtige grafische prestaties of een elegant design.

Microsoft, van nature een softwarefabrikant, heeft zoveel vertrouwen in Windows 8 tablets dat zij ook hun eigen tablets op de markt hebben gebracht: de Microsoft Surface reeks. De normale Surface tablet draait op Windows RT, een mobiele variant van Windows 8, maar de Surface Pro tablets draaien daarentegen op de volledige versie van Windows 8.

Conclusie

Een Windows 8 tablet is een uitstekende manier om twee apparaten in één te combineren. Aan de ene kant heb je een tablet met een touchscreen en aan de andere kant kun je probleemloos een toetsenbord vastklikken om zo een tekst te verwerken. Het laatste wordt extra aangenaam gemaakt dankzij de beschikbaarheid van Microsoft Office en andere Windows 8 programma’s, zodat je niet afhankelijk bent van allerlei apps.

{{adsense_article}}

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.