WordPress 3.8

Wordpress 3.8WordPress 3.8 is uitgebracht. In tegenstelling tot de vorige update 3.7 brengt deze WordPress 3.8 een paar echte vernieuwingen. Veel hiervan zou eigenlijk in 3.6 al ingebouwd worden, maar er werd besloten om deze nieuwe functionaliteit eerst via plugins beschikbaar te stellen.

WordPress 3.8: nieuwe features

De lay-out van de admin-omgeving is compleet vernieuwd. Deze zogenaamde MP6 backend werd al gebruikt op wordpress.com maar is nu dus ook de nieuwe standaard op alle zelf gehoste WordPress websites.  Naast de nieuwe functies binnen de admin kun je ook kiezen voor meerdere kleurenschema’s en is het design volledig responsive. Je kunt dus nu op elk apparaat je WordPress websites onderhouden.

De praktijk leert me dat de combinatie WordPress 3.8 – iPad 2 met iOS7 – Google Chrome browser nog niet perfect is.  De bovenste menubalk bijvoorbeeld schuift verticaal over het beeld bij scrollen en zit vaak hinderlijk in de weg.

Ook het beginscherm van WordPress, het dashboard , is aangepast.  Ook hier een mooie naam: DASH. Hier zijn weinig veranderingen te bespeuren. Het ziet er wel allemaal zeer strak uit.

De volgende vernieuwing is THX38. Dit is de nieuwe theme manager binnen WordPress. Wederom geen spectaculaire veranderingen, maar alles is net wat strakker en functioneler.

{{adsense_article}}

Natuurlijk komt WordPress 3.8 weer met een nieuw theme. Twenty Fourteen is het nieuwe standaard WordPress theme. Eindelijk een wat meer premium en magazine-achtig theme, waarmee de makers misschien willen laten zien dat WordPress echt meer is dan een blog platform, zoals helaas veel mensen nog denken.

Ook de widgets en menu’s zijn nu makkelijker te beheren. Het slepen is een stuk minder geworden, zodat je ook met een touchscreen makkelijker je website kunt verfraaien met widgets en je eigen menu’s.

Ondanks de geluiden dat WordPress 3.8 niet echt vernieuwend is, blijf het in mijn ogen het nummer 1 CMS. Wat goed was, is nu weer een stukje beter geworden.

{{adsense_article}}

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.