Xbox One releasedatum voor Benelux bekend

xbox one releasedatumMicrosoft heeft eindelijk de Xbox One releasedatum voor de Benelux bekendgemaakt. De spelcomputer is sinds vorig jaar december al te koop in o.a. de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland. Nederlanders en Belgen moeten echter wachten tot september.

De precieze Xbox One releasedatum zal later, aan het einde van volgende maand, bekend worden gemaakt. Microsoft zal dan ook aangeven hoeveel de Xbox One in Nederland zal gaan kosten.

Naast Nederland zijn er nog 27 andere landen, waaronder België, waar het apparaat pas in september in de winkels zal verschijnen.

Geen geduld tot de Xbox One releasedatum

Voor diegenen die niet tot september kunnen wachten, is het ook mogelijk om een Xbox One te laten importeren. Hiervoor hoef je niet perse naar Frankrijk of Duitsland af te reizen. Verschillende electronica- en gameszaken bieden de mogelijkheid aan om een geïmporteerde Xbox One aan te schaffen.

De prijzen voor een geïmporteerde Xbox One verschillen per zaak en zijn afhankelijk of de console met of zonder spel geleverd wordt. Alle geïmporteerde modellen worden in ieder geval geleverd met een Kinect en een controller. Afhankelijk van de leverancier wordt ook het spel Fifa 14 meegeleverd. De prijs voor een geïmporteerde Xbox One schommelt tussen de 499 en 579 euro.

{{adsense_article}}

Geen garantie

Eén van de nadelen van het importeren van een Xbox One is dat Microsoft momenteel geen garantie kan leveren op de apparaten. Mocht er dus iets kapot gaan, dan zit je letterlijk met de gebakken peren. De fabrikant heeft laten weten dat momenteel enkel klanten die in de 13 landen wonen waar de Xbox One al beschikbaar is, geholpen kunnen worden.

Wel technische ondersteuning

Daar zal echter wel verandering in komen. Het is de bedoeling dat Nederlanders hun geïmporteerde Xbox One eind april voor reparatie kunnen aanbieden. Daarnaast kunnen Nederlanders nu al wel terecht bij de klantenservice voor technische support. Problemen die telefonisch verholpen kunnen worden zonder fysieke reparatie zijn dus geen enkel probleem.

De Xbox One is erg in trek, dus het is nog maar de vraag of je de console bij één van de winkels kunt bestellen die deze uit het buitenland hebben geïmporteerd. Mocht het je niet lukken om de nieuwe Xbox te vinden in de winkels in Nederland dan kun je echter altijd nog naar Duitsland of Frankrijk afreizen. Daar zijn de apparaten nog gewoon op voorraad.

{{adsense_article}}

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.