Zelf app maken

Wil je zelf app maken maar weet je niet waar je moet beginnen? Er zijn meerdere mogelijkheden om een mooie app te ontwikkelen. Wat je kunt doen is het volgen van een cursus zodat je de programmeertaal die je nodig hebt om een app te maken onder de knie krijgt. Je kunt een cursus in groepsverband volgen, maar je kunt ook een zelfstudie doen natuurlijk. Er zijn verschillen boeken te koop die je helpen een goede programmeur te worden.

Via een online app maker

Als je het niet ziet zitten om het programmeren onder de knie te krijgen kun je ook gebruik maken van een zogenaamde app maker. Dit is een website of programma waarbij je op basis van “drag and drop” een app in elkaar kunt zetten. Houd er wel rekening mee dat je met zo’n app maker vastzit aan de functies die worden aangeboden door de app maker. Je kunt een app dus nooit 100% maken zoals jij in gedachten hebt, iets dat wel kan als je hem zelf gaat programmeren. Welke online app makers zijn er allemaal? Wij hebben er een aantal voor je. Kijk eens naar iBuildApp, GameSalad , AppMakr, Shoutem en Appy Pie bijvoorbeeld, dit zijn vrij bekende online app makers.

Programmeur inhuren

Een laatste optie is het inhuren van een programmeur. Je maakt de app dan niet zelf, maar je weet wel dat de app precies zo wordt zoals je wilt. Wat je wel zelf kunt maken is het ontwerp. Werk de app uit op papier en vertel de programmeur hoe je het in gedachten hebt. De programmeur kan de app vervolgens programmeren. Let wel op, dit kan een duur geintje zijn. De meeste programmeurs vragen al snel een paar duizend euro voor een complete app met meerdere functies. Het laten maken van een app is dus wel de duurste optie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.