In het kader van de circulaire economie is het van belang dat we minder afval produceren. Een belangrijk onderdeel van het creëren van minder afval is het hergebruiken van consumentenproducten. Steeds meer mensen maak je hier dan ook een carrière van en verkopen tweedehands spullen in winkels of online platforms. Hoe doe je dat nu eigenlijk het opzetten van een succesvolle tweedehands online winkel? In dit artikel helpen we je op weg naar een succesvolle handel.

 Weet wie je bent

Voordat je kan starten met het inkopen en verkopen van gebruikte voorwerpen is het belangrijk dat je een stap terug neemt en goed te rade gaat bij jezelf wie je bent en wat je kan. Als je wilt slagen met een online tweedehands winkel, is het belangrijk om te focussen op een specifieke productgroep. Dit maakt het makkelijker om je producten aan de juiste doelgroep te verkopen en een loyalere klantenkring op te bouwen. Bepaal dus in welke niche je beste kan opereren. Het is ook belangrijk om een goede reputatie op te bouwen als verkoper dus ga goed bij jezelf te raden of je in staat bent om snel te reageren en professioneel te communiceren. Ga daarna bij jezelf te raden welke hulpmiddelen je kunnen gebruiken bij het succesvol opzetten van je webwinkel. Als je niet in staat bent om een goede administratie bij te houden dan zijn er verschillende tools om hierbij te helpen.

Aan de slag

Als je weet welke producten je gaat verkopen en in welke markt je het best kan opereren dan is het tijd om aan de slag te gaan. Zodra je een website of product pagina op een tweedehands platform hebt aangemaakt dan is het belangrijk dat je goede foto's maakt. Bij de productomschrijving is het belangrijk dat je aantrekkelijk schrijft en nauwkeurig weergeeft welke eventuele beschadigingen Er zijn en welke afmetingen het product heeft. Zorg er ook voor dat je voldoende voorraad hebt aan verzend artikelen zij verschillende winkels waar het mogelijk is om een verzenddoos kopen en in de meeste gevallen volstaat een kartonnen doos voor verzending van tweedehands artikelen. Zorg wel voor voldoende opvulling zodat de producten niet gaan schuiven en beschadigen. Zorg dat je altijd snel en veilig verzendt. Idealiter ontvangt de klant binnen 24 uur een track en trace code. Laat altijd klantreviews achter want dan is de kans groter dat ze ook bij jou feedback geven.